Lõuna-Koreas toimus esimene «Mooni-järgne» massilaulatus

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja abiellunud paarid palvetamas Ühinemiskiriku tänasel massilaulatusel.
Äsja abiellunud paarid palvetamas Ühinemiskiriku tänasel massilaulatusel. Foto: SCANPIX

Lõuna-Koreas abiellusid täna tuhanded Ühinemiskiriku liikmed, tegemist oli esimese massilaulatusega pärast nende «messia» ja vastuolulise usuorganisatsiooni rajaja Sun Myung Mooni surma.

Kiriku ülemaailmses peakorteris Gapyeongis toimunud tseremoonial osales umbes 3500 identselt riietunud paari, kellest paljud on eri rahvusest ja tutvusid alles mõne päeva eest, vahendas AFP.

Ühinemiskirik (Unification Church) ongi tuntud eeskätt massilaulatuste poolest, millest osa on toimunud hiiglaslikel staadionitel kümnete tuhandete paaride osavõtul.

Tänane laulatus oli eriline seepärast, et seda juhatas Mooni 70-aastane lesk Hak Ja Han esmakordselt ilma oma meheta, kes viie kuu eest 92-aastasena suri.

Kiriku massilaulatused algasid 1960ndate algul ning osavõtjate arv kasvas kiiresti tuhandete inimesteni. Peaaegu kõik nad pani isiklikult paari Moon, kelle õpetuse kohaselt viib romantiline armastus seksuaalse lodevuseni, ebasobivate paarideni ja vääralt toimivate ühiskondadeni. Paljud abiellusid vaid mõni tund pärast üksteisega kohtumist ning kuna Moon eelistas kultuuride- ja rahvustevahelisi abielusid, ei kõnelenud nad sageli ka sama keelt.

Kuigi järgijad Mooni austasid, pidasid kriitikud teda usklike ajusid pesnud šarlataniks, kes maksupettuse tõttu USAs ka vangis istus.

Ühinemiskiriku õpetus põhineb piiblil, kuid Moon lisas sellele uusi tõlgendusi. Moon väitis end olevat Jeesuse missiooni jätkaja, kelle eesmärk oli taastada inimkonnas patuvaba puhtuse seisund.

Kirik ise väidab, et sinna kuulub kolm miljonit liiget, kuid ekspertide sõnul on arv tegelikult palju väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles