Algas korruptsioonikohus Iisraeli endise välisministri Liebermani üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli endine välisminister Avigdor Lieberman täna Jeruusalemma kohtus.
Iisraeli endine välisminister Avigdor Lieberman täna Jeruusalemma kohtus. Foto: SCANPIX

Jeruusalemmas algas täna kohtuprotsess pettuses ja võimu kuritarvitamises süüdistatava endise Iisraeli välisministri Avigdor Liebermani üle.

Eksminister saabus kohtuhoonesse, kuid ei vastanud ajakirjanike küsimustele, ütles AFP korrespondent sündmuspaigalt.

Liebermani süüdistatakse katses edendada ühe endise diplomaadi karjääri vastutasuks informatsiooni eest, mida ta sai oma äriasju puudutava kriminaaljuurdluse kohta.

Liebermani isiklikke äriasju on uuritud üle kümne aasta. Prokurörid kahtlustavad teda ärimeestelt ebaseaduslike maksete vastuvõtmises ja rahapesus varifirmade kaudu.

Lieberman astus välisministri kohalt tagasi detsembri keskel, kui talle oli teatatud eelseisvatest süüdistustest, kuid ta eitab süüd.

Jaanuaris valiti Lieberman parlamenti. Tema marurahvuslik erakond Yisrael Beitenu osales valimistel koos peaminister Benjamin Netanyahu paremtsentristliku Likudiga. Ühendnimekiri võitis valimised, saades 120-kohalises knessetis 31 kohta.

Süüdimõistmise korral on ta lubanud poliitikast taanduda. See võib Iisraeli poliitikamaastikku tõsiselt muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles