Narva tahab hakata lastele venekeelseid järelaitamistunde korraldama

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikaõpik.
Matemaatikaõpik. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Narva linnavõim tahab venekeelset aineõpet säilitada gümnaasiumiõpilastele järelaitamistunde pakkudes, esialgu käib jutt matemaatika, füüsika ja keemia õpetamisest koolivälisel ajal.

«Kui lastel on koolis raske eesti keeles näiteks täppisteadusi õppida, siis püüame küll teha nii, et inimesed saaksid hariduse, et lapsel oleks võimalus õppida korralikult mingi aine selgeks ja korralikult riigieksamid ära teha,» rääkis Keskerakonna Narva piirkonna esimees Andrus Tamm ERRi raadiouudistele.

Narva linnavolikogu esimehe Aleksandr Jefimovi sõnul oleks eraldi huvikooli asutamine liiga kallis, odavam on õpilaste koolitamiseks sõlmida leping Tallinnas asuva Puškini Instituudiga, millel on vene keeles õpetamise kogemus ja olemas vastavad õppekavad.

Kui kõik läheb plaanitult, võiks lisatundidega alustada juba käesoleva aasta septembris.

Tartu ülikooli Narva kolledži direktor Katri Raik suhtus Narva linnavõimu kavatsusse kõhklusega, sest venekeelsed järeleaitamistunnid võivad õpilasi hoopis segadusse ajada, kuna ei aita kaasa eesmärgile olla võimelised ülikoolis eesti keeles õppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles