Hagi kahjusumma kasvas veelgi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pankrotihaldur Martin Krupp lootis, et Autorollo varadest tühjaks kantimise teema meedias käsitlemine vaibub pärast esmast huvi.

Vähemalt nii haldur arvas, kui enne jõule kuuks ajaks Eestist minema sõitis. «Kujuta ette, tagasi koju sõites võtan lennukis ajalehe kätte ja seal on ikka see Autorollo sees, ja jälle on mingeid andmeid ajakirjanikele antud. Kui inimesed sinu enda lähedalt infot kõrvalistele isikutele salaja lekitavad, siis on väga raske tööd teha,» ärritub Krupp.

Pankrotihaldur on nõus, et rahvas peab teadma, kuidas poliitikas tegevad inimesed võivad olla ärieetika ja seaduste vastu eksinud.

«Ent kui infot tilgutatakse avalikkuse ette jupikaupa ja olukorras, kus vastaspoolel pole olnud isegi võimalust nende vastu esitatud materjalidega tutvuda … No ma ei tea.»

Vastaspool ehk Rosimannused ja vandeadvokaat Siim Roode pole hagiavaldust tänaseni näinud. Seda kinnitas eile Postimehele ka keskkonnaminister. «Mulle hagi siiani tutvumiseks edastatud ei ole,» ütles Keit Pentus-Rosimannus.

Põhjus on muidugi lihtne – hagi on endiselt veel poolik. Esialgne nõue, 500 000 eurot, mis on lahterdatud nõuetena keskkonnaministri, tema abikaasa ja vandeadvokaat Roode vastu, on kasvanud. Ent kogusumma jääb siiski alla 600 000 euro.

«Hagi täiendamisel on oluliselt täpsustatud sündmuste faktoloogiat, kuid olemasoleva materjali põhjal ma avalikkusele uusi pommuudiseid lubada ei julge,» ütleb pankrotihaldur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles