USA lennukikandja Eisenhower alustas teekonda Pärsia lahele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukikandja USS Dwight D. Eisenhower (taga) koos teda saatvate USS Miliuse ja USS Vicksburgiga.
Lennukikandja USS Dwight D. Eisenhower (taga) koos teda saatvate USS Miliuse ja USS Vicksburgiga. Foto: SCANPIX

USA lennukikandja USS Dwight D. Eisenhower alustas oma baasist Norfolkis teekonda 5. ja 6. laevastiku vastutuspiirkonda Pärsia lahel, teatas Ühendriikide merevägi täna.

Lennukikandja jääb pärast Atlandi ookeani ületamist ilmselt mõneks ajaks Vahemerre ning suundub siis Suessi kanali kaudu Pärsia lahe piirkonda.

«Tegutsedes koos liitlaste ja partnerite mereväega, pööravad lennukikandja Eisenhoweri lahingugrupi mereväelased erilist tähelepanu julgeoleku tagamisele merel ning koostööle regionaalse julgeoleku tagamisel 5. ja 6. laevastiku vastutusalas,» ütles USA mereväe pressiteenistus avalduses.

Lisaks USA lennukikandjale ja seda saatvale lahingugrupile suunduvad Lähis-Itta ka USA sõjalaev USS Hue City ja Saksa mereväe fregatt Hamburg.

USS Dwight D. Eisenhower viibis Lähis-Idas ka eelmisel aastal, kuid pidi kavandatust kolm kuud varem naasma oma baasi Norfolkis, kuna aluse stardi- ja maandumisplatvorm vajas remonti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles