Veebiportaalis olematut mööblit müünud kelmi sai tingimisi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Harju maakohus karistas lõppeval nädalal tingimisi vangistusega noort naist, kes süüdistuse järgi esines veebiportaalis teise isiku nime all ning müüs mööblit, mida tal tegelikult ei olnud.

Kohus mõistis 21-aastase Marleeni süüdi teise isiku identiteedi ebaseaduslikus kasutamises ja kelmuses ning määras talle lühimenetluse korras üheaastase tingimisi vangistuse ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse katseajaga. Menetluskulude hüvitamiseks peab Marleen tasuma 480 eurot ning kannatanule peab ta maksma 300 eurot tekitatud kahju katteks.

Süüdistuse järgi lõi Marleen möödunud aasta alguses ühe teise noore naise isikuandmeid kasutades portaali buduaar.ee kasutajakonto, samuti e-posti aadressi, ning asus müüma köögimööblit hinnaga 450 eurot. Kuigi Marleenel tegelikult mööblit polnud, võttis ta müügikuulutsele reageerinud kahelt kannatanult ettemaksu. Hiljem ta ostjatele kaupa ei saatnud, samuti ei tagastanud ettemaksuks laekunud raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles