Eakalt proualt nõutakse talle tundmatu auto eest raha

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

«Ma ei tunne auto omanikku ega olnud sellest Mazdast enne kindlustusmaksete sissenõudmist midagi kuulnudki,» kinnitab Rakvere naine, kellelt nõutakse maksmata kindlustusraha.

Rakveres elav Juta (68) oleks ootamatusest pikali kukkunud, kui sai mullu septembris kirja, et on ERGO kindlustusele Mazda XEDOS 9 kolme poliisi eest võlgu 47 eurot ja 91 senti, kirjutab Õhtuleht.

Naine võttis ühendust kindlustusfirmaga, kus talle soovitati saata selgitav kiri, kuid sellegipoolest sai naine 4. veebruaril kirja inkassofirmalt Incure, millele lisandus juba neli eurot ka võla sissenõudmistasu

Kindlustusega sõlmitud lepingus oli naine märgitud vastutavaks kasutajaks ning poliisis olid ka tema täpsed andmed: isikukood ja aadress. «Ma oleksin ju esimese rahaküsimise peale õiendama hakanud, aga mulle neid arveid keegi ei saatnud,» räägib Juta.

«Kindlustusfirmast öeldi, et kui ma ennast süüdi ei tunnista, siis andku ma asi politseisse, mida ma 14. veebruaril ka tegin,» ütleb Juta. Juta sõnul selgitati talle liiklusregistris, et vastutavaks kasutajaks saab inimese panna nõnda, et ta ei pea ise kohal olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles