IRL omastas paraadil sinimustvalge erakonna teenistusse

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi 95. aastapäeva paraad Vabaduse väljakul
Vabariigi 95. aastapäeva paraad Vabaduse väljakul Foto: Jelena Rudi

«Kui nad ajaks Eesti asja, oleks nad jaganud kahelt poolt sinimustvalgeid lippe,» leiab ajaloolane David Vseviov ja on nukker, et ka ühel päeval aastas ei suuda parteid omakasu unustada.

Nimelt jagas IRL vabariigi sünnipäeva paraadil sinimustvalgeid paberlipukesi, mille teisel küljel on IRLi logo, kirjutab Õhtuleht.

«Eesti hümni sõnade ja IRLi ning Eesti lipukeste jagamisega vabariigi aastapäeval soovisime edasi anda sõnumit, et IRL on erakond, kes seisab Eesti eest ja ajab Eesti asja,» selgitab partei pressiesindaja Kaido Kukk. «Oleme rahvuslik erakond, kes on taasiseseisvumisest alates seisnud selle eest, et Eesti oleks vaba ja kaitstud, et meie rahvas püsiks ja kasvaks ning et Eesti inimeste jõukus suureneks.»

Ajaloolane ja pedagoog David Vseviov aga seevastu leiab, et IRLi käitumine on sisult sama, kui minna kellegi juubelile ja hakata iseennast kiitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles