Jõhvi ei ahvatle justiitsametnikke

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asekantsler Priit Kama näitas viis nädalat tagasi vanglate osakonna uusi ruume Jõhvis. Nagu selgus, on sinna mööblit leida ja kolida lihtsam kui inimesi.
Asekantsler Priit Kama näitas viis nädalat tagasi vanglate osakonna uusi ruume Jõhvis. Nagu selgus, on sinna mööblit leida ja kolida lihtsam kui inimesi. Foto: Mihkel Maripuu

Vaatamata lisatasudele ja teistele boonustele läks Tallinnast Jõhvi vaid kolmandik vanglate osakonna senistest töötajatest, neistki osa ajutiselt.

Justiitsministeeriumi vanglate osakonna kolimisest pealinnast Jõhvi möödub peagi kaks kuud. Pikalt ette valmistatud, regionaalarendamise musternäidisena esitletud projekt – see on ju esimene Ida-Virumaale viidud keskne riigiasutus – on tegelikult vähemalt personaalia poole pealt muutunud parajaks peavaluks.

Inimesed lihtsalt ei taha Ida-Virumaale minna. Natuke laiendatult võib öelda, et nad ei soovi Tallinnast ära minna, ja seda isegi siis, kui neile pakutakse kõrgemat palka – ka Jõhvi uude osakonda minejad said sellise diili. Inimlikul tasandil ei ole asi ju ainult ühes konkreetses riigiametnikus, vaid ka näiteks tema abikaasas – kus ja millist tööd hakkab kaasa tegema – ning lastes – kus nemad kooli või lasteaeda saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles