Loomakaitsjad ei poolda vibujahi seadustamist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seoses riigikogu keskkonnakomisjonile esitatud seadusemuudatusega legaliseerida Eestis vibujaht teatas Eesti Loomakaitse Selts (ELS), et nad on igasuguste uute jahipidamisviiside, sealhulgas vibujahi seadustamise vastu. Peale selle, et jahipidamise laiem populariseerimine pole loomakaitse põhimõtetega kooskõlas, vajaks seltsi hinnangul vibujahi legaliseerimine esmalt põhjalikku analüüsi.

ELS on seisukohal, et uue jahipidamisviisi lisamine jahiseadusesse ei saa hea õigusloome eeskirja järgi toimuda kiirustades ega eelneva analüüsita. Samuti lükkas selts ümber jutu, justkui toetaks vibujahti ka Soome loomakaitseorganisatsioon SEY. Viimase kinnitusel pole organisatsioon kunagi ametlikult heaks kiitnud, pooldanud ega soovitanud Soomes legaliseerida vibujahti.

ELS edastas keskkonnakomisjonile märgukirja, milles palus kas ainult vibujahi seadustamise idee või ka jahiseaduse menetlemine tervikuna peatada kuni asjakohaste analüüside tegemiseni ning menetleda eelnõu viisil, mis vastaks hea õigusloome eeskirjale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles