Ansip: politsei- ja piirivalveametit pole võimalik politiseerida

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Stanislav Moshkov

Peaminister Andrus Ansip leidis, et erakonda kuuluva inimese asumine politsei- ja piirivalveameti juhiks ei pea tähendama kohe tema püüdlust ametkonda politiseerida, veel enam, peaministri hinnangul poleks see tänases Eestis võimalikki.

«Spekulatsioonid politsei- ja piirivalveameti politiseerimise osas on kindlasti enneaegsed ja mitte väga kohased,» sõnas Ansip, vastates riigikogu infotunnis parlamendiliikmete küsimustele.

«Kui ka mõni isik, kes kuulub praegu mingisse erakonda, osutub nimetatuks ametisse, kus erakonda kuulumine pole lubatud või soositud ja soovitatav, ei pea see kindlasti tähendama seda, et pärast ametisse asumist ta hakkab ametkonda politiseerima,» arvas peaminister.

Ta leidis, et pigem tuleks hinnata isikuid ja nende võimet täita nendele pandud ülesandeid, mitte kahtlustama neid kohe kõiges kurjas, sealhulgas politiseerimise püüdlustes. «Mina usun meie politsei- ja piirivalveameti tugevusse. Ma olen päris veendunud selles, et kui ka kellelgi oleks selle ameti politiseerimise soov ja püüd tegelikult olemas, siis seda soovi rakendada ei ole Eesti Vabariigis võimalik – õnneks,» lausus Ansip.

Samas kordas ta, et pole rahul avaliku konkursi komisjoni tööga. «Kindlasti ei peaks komisjoni töö olema selline, mis heidab varju ametisse kandideerinud isikutele. Ja nii, nagu ma eelmine kord infotunnis ütlesin, kordan ma ka praegu, et kõiki kolme kõne all olnud isikut mina pean headeks kandidaatideks,» lausus Ansip. «Tervikuna jah, need infolekked ei ole jätnud head muljet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles