Kübar lahkub vabaühenduste liidu juhi kohalt

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Kübar.
Urmo Kübar. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liitu (EMSL) kuus aastat juhtinud Urmo Kübar lahkub tänavu suvel ametist, eesmärgiga end vabakonna alal välismaale arendama minna.

Kübar ütles Postimehele, et annab juhtohjad üle ilmselt juunist või juulist, kui peaks olema möödas olulisemad arengud Rahvakogu algatuses.

«Lahkumise põhjus on see, et mul saab EMSLis kuu aja pärast kaheksa aastat töötamist täis ja sellest kuus ja pool juhatajana. Oma nõukogule ütlesin juba aasta-poolteist tagasi, et oleks mõistlik uus inimene leida. Sellises valdkonnas ei ole hea, kui organisatsioon ja juht lähevad liiga ühte nägu,» põhjendas ta.

Väga täpseid tulevikuplaane pole ta teha jõudnud, sest lahkumine EMSList ei saa olema järsk. «Olen võtnud mõned kohustused käsiraamatu kirjutamiseks ja muid, mis jätkuvad ka suvel-sügisel.»

Mul ei ole lootusetuse, käegalöömise ega väsimuse tunnet. On tehtud tööd ja sellel on tulemusi, on väga tore, kui siit jätkaks uue hooga uus inimene.

Siiski on kaugem eesmärk välismaal kogemusi hankida. «Plaan oleks aasta või paar hankida välismaal uusi kogemusi vabakonnaga seoses ja siis tulla end Eestisse rakendama näiteks sotsiaalse ettevõtluse alal.»

Otsitakse uut juhti

EMSLi uue juhi kandideerimise tähtaeg on 25. märts.

«EMSLi enda büroo töötajatest ei ole seni kellelgi soovi kandideerida, aga seda ei saa ka välistada. Kindlasti võib uus juht tulla EMSLi liikmesorganisatsioonidest või teistest vabaühendustest, samas ei välistaks ka avaliku sektori või äritaustaga inimest,» ütles Kübar. Peamine on see, et uuel juhil peab olema huvi vabakonna vastu ja varasem kokkupuude sellega.

«Ma lahkun rahuliku südamega, sest tunnen, et vabakond on palju tugevam ja aasta-aastalt saab tugevamaks. Mul ei ole lootusetuse, käegalöömise ega väsimuse tunnet. On tehtud tööd ja sellel on tulemusi, on väga tore, kui siit jätkaks uue hooga uus inimene,» summeeris ta.  

EMSL on avalikes huvides tegutsevate vabaühenduste liit, kes töötab selle nimel, et Eestis oleks tugev kodanikuühiskond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles