ELi regioonide komitee määras raportööriks Hallikmägi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Hallikmägi, taamal Väino Linde.
Väino Hallikmägi, taamal Väino Linde. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Euroliidu regioonide komitee poolset arvamust selle kohta, milliseks kujuneb Euroopa transpordi tulevik kahekümne ja neljakümne aasta perspektiivis, hakkab koostama regioonide komitee Eesti delegatsiooni liige Väino Hallikmägi.

Euroopa Liidu transpordipoliitika osas on eelnevalt koostatud kaks valget raamatut - 1992. aastal ja 2001. aastal, 2001. aastal välja antud valges raamatus kujundati Euroopa transpordipoliitika põhisuunad aastani 2010, vahendas Eesti Linnade Liidu pressiesindaja.

2001. aasta valges raamatus määratletud peamised probleemid on eri transpordiliikide tasakaalustamatus, ummikud maanteedel, linnades ja õhus ning keskkonnamõju.

Valges raamatus on seetõttu kavandatud poliitika eri transpordiliikide tasakaalustamiseks ning rõhutatud vajadust kõrvaldada üleeuroopaliste võrkude kitsaskohad ning vähendada liiklusõnnetuste arvu, selles on nõutud infrastruktuuri maksustamise tõhusat poliitikat ning
väidetud, et ühendus peaks tugevdama oma positsiooni rahvusvahelistes organisatsioonides. Tuleb arvestada, et valges raamatus eeldati suurt majanduskasvu, mis ei realiseerunud.

Euroopa Komisjoni poolt algatatud konsultatsioonid seoses tuleviku suundumustega transpordisektoris lõppesid selle aasta 27. märtsil. Toimunud konsultatsioonide käigus saadud tagasisidele ja läbiviidud uurimise tulemustele toetudes koostab Euroopa Komisjon selle aasta juunis teatise transpordi tuleviku kohta.

Väino Hallikmägi sõnul on raporti koostamine Eestile väga oluline ning võimaldab kajastada ka
Eestile olulisi küsimusi ning pakkuda lahendusi, mis väldiksid Eesti ääremaastumist Euroopa Liidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles