Tuntud endine uurija võis käia politsei andmebaasis nuhkimas

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Järvet.
Alice Järvet. Foto: Mati Hiis/ SL Õhtuleht

Aastate eest nn

off-shore

firmade müüja paljastamisega tuntuks saanud politseiuurija Alice Järveti on nüüd ise sattunud uurimise alla. Väidetavalt kuritarvitas ta oma ametiseisundit ning uuris politsei andmebaasist inimeste tausta.


Ringkonnaprokurör Leelet Kivioja sõnul on Põhja prefektuuri analüüsi- ja planeerimisbüroo komissarina töötanud Alice Järvet teinud ajavahemikul eelmise aasta septembrist kuni selle aasta märtsini politseiandmebaasis ligikaudu 500 tööga mitte seotud päringut.

Teatud isikute osas on päringuid tehtud korduvalt, kuid prokuratuur ei avalda nende inimeste nimesid.

Alice Järveti suhtes on algatatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 157 tunnustel kutse- ja ametitegevuses teatavaks saadud saladuse hoidmise kohustuse rikkumise faktis.

Järvetit kuriteos kahtlustatavana üle kuulatud ei ole.

Põhja prefektuuri kinnitusel on Järveti suhtes algatatud distsiplinaarjuurdlus lõpetatud, kuna naine viibib alates 24. aprillist haiguslehel, siis ei ole olnud võimalik talle selle otsust tutvustada. Kuni Järvet pole otsusega tutvunud, ei soovi prefektuur selle sisu avalikustada.

2003. aastal osales Alice Järvet uurijana maksuvabade firmade müüja Raivo Karu süüasja menetlemisel. Toonane siseminister Margus Leivo heitis talle ette, nagu oleks naine lekitanud ajakirjandusse infot tuntud ärimeeste seosest Karuga.

Toona sisejuurdlus naise süüd ei tuvastanud. Viimastel aastatel tegeles naine erinevate rahvusvaheliste projektide koordineerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles