Viis inimtüüpi, kes oleks mõistlikum saata koju tööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolumnist Geoffrey James kirjutab Inc.com`is viit tüüpi inimestest, kes oleks tööandjal kõige kasulikum saata koju tööle, et nad kontoris teisi ei segaks.

Kaugtöötajatena on need inimesed ohutud, kuid kontoriõhkkonnale võivad mõjuda toksiliselt ja häirivalt

Vampiirid. Seda tüüpi inimesed imevad teistelt energiat. Hetkel, kui nad ruumi sisenevad, rikuvad nad oma pessimismiga teiste töötuju ja meeleolu. Kodust töötamine ei muuda vampiire küll vähem pessimistlikumaks, kuid e-maili teel on neil raskem seda väljendada ning seega ei suuda nad kaugtöötaja tööõhkkonda mürgitada.

Vulkaanid. Nemad on seda tüüpi inimesed, kes pikka aega negatiivset endasse koguvad ja siis plahvatavad. Kodus plahvatades ei õnnestu neil enamasti rikkuda teiste inimeste töötuju.

Lipitsejad. Nemad on oma väitel sinu suurimad ergutajad ja alati justkui sinu poolel. Tagaselja nad aga saboteerivad sind. Tüüpiline on, et nad alati lubavad sind aidata ja kui sul tõeti abi vaja on, siis pole neid kuskil näha. Kui nad töötavad üle võrgu, siis ei saa nad oma peamist relva, milleks on füüsiline kohaolemine, kasutada. Võrgus töötades on nende tegelikult kavatsused palju hõlpsamini märgatavad.

Parasiidid. Nemad on meistrid heade ideede enda nimele kirjutamises. Kontoris hoiavad nad silmad-kõrvad lahti ning omastavad sobival hetkel teiste ideid. Kaugtöötajana töötades aga on kõigest alati elektrooniline jälg ning ideede enda arvele kirjutamine on palju keerulisem, kui kontoris.

Draamakuninganna. Nemad toovad oma eraelu probleemid kontorisse ning teevad oma töökaaslased osalisteks oma eraelus. Alguses võidakse nende keerulisi olukordi isegi mõista ja neile kaasa tunda, kuid aja jooksul selgub, et draama ongi nende elustiil. Kodutöötajana toimuvad draamad nende kodus ega häiri kontorielu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles