Näitus soojendab iluduste paraadi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli botaanikaaia aednik Sten Mander seisatas Merle Silla maalitud paelkingade ees ja ütles, et nii paelkingi kui ka nende sugulasi veenusekingi näevad kõik huvilised ka kolmapäeval avataval orhideenäitusel.
Tartu Ülikooli botaanikaaia aednik Sten Mander seisatas Merle Silla maalitud paelkingade ees ja ütles, et nii paelkingi kui ka nende sugulasi veenusekingi näevad kõik huvilised ka kolmapäeval avataval orhideenäitusel. Foto: Sille Annuk

Ilm võib ju küll veel talve mängida, aga naistepäev ja kevad on siiski juba käeulatuses. Kindel märk sellest on ka Tartu Ülikooli botaanikaaed, kus peagi maalitud orhideede kõrval eputavad ka ehtsad kaunid käpalised.

«Siin nurgas on paelkingad, need on veenusekingade lähedased sugulased,» ütles TÜ botaanikaaia aednik Sten Mander botaanikaaia õppeklassi seatud Merle Silla maalinäitusel orhideepilte vaadates.

Et pildi järgi on taime raske määrata ja orhideemaailm on küllalt suur, ta peensustesse ei laskunud. «Siin on üks põnev Aafrika orhidee, sel on erilise kujuga huul,» jätkas aednik pilte vaadates ja lisas, et kõik orhideed on väga põnevad taimed, kui neid lähemalt tundma õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles