Miljardäride vara kasvas aastaga 0,8 triljoni võrra

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zara ja muude kaubamärkide all moerõivaid müüva Initexi suuromanik Amancio Ortega, kes tõusis rikkuselt kolmandaks inimeseks maailmas.
Zara ja muude kaubamärkide all moerõivaid müüva Initexi suuromanik Amancio Ortega, kes tõusis rikkuselt kolmandaks inimeseks maailmas. Foto: SCANPIX

Ajakirja Forbes värskes miljardäride edetabelis on rekordilised 1426 miljardäri ning nende vara väärtus kasvas aastaga 0,8 triljoni dollari võrra 5,4 triljonini, kirjutab ajakiri.

Maailma rikkaim inimene on Bill Gatesi ees endiselt Mehhiko miljardär Carlos Slim Helú, kelle vara väärtused on vastavalt 67 ja 73 miljardit dollarit. Kolmandale kohale tõusis Zara kaubamärgi omanik, Hispaania moerõivastetöösturi Amanco Ortega, kelle vara väärtuseks hindab ajakiri 57 miljardit dollarit.

Neljandale kohale langes legendaarne investor Warren Buffett, kelle vara väärtus on 53,5 miljardit dollarit. See on esimene kord alates 2000. aastast, kui vanahärra kolme esimese hulgast välja langes.

Esimese kümne hulka kuuluvad veel järgnevad Oracle'i juht ja suuromanik Larry Ellison (43 miljardit dollarit), USA tööstuskonglomeraadi Koch Industries omanikud vennad Charles  ja David Koch (kumbki 34 miljardit dollarit), Hongkongi ärimagnaat Li Ka-shing (31 miljardit dollarit), L'Oreali suuromanik Liliane Bettencourt koos perekonnaga (30 miljardit) ja luksuskaupade müüja LVMH suuromanik Bernard Arnault.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles