Jõks: Kõlvart üritab end asjatult märtrina kujutada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carri Ginter, Allar Jõks
Carri Ginter, Allar Jõks Foto: advokaadibüroo Sorainen

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti ja kapo vahelises kohtuasjas kaitsepolitseid esindav vandeadvokaat Allar Jõks leiab, et Kõlvart püüab end asjatult eraisikust märtrina näidata.

Soraineni vandeadvokaat Jõksi sõnul kinnitas Tallinna halduskohus oma eilse otsusega, et kapol oli õigus ja kohustus juhtida aastaraamatus tähelepanu Kõlvarti tegevusele seoses tema ametialasest tegevusest tuleneda võivate ohtudega ühiskonnale. «Abilinnapeana andis kaebaja oma tegevusega kapole alust vaidlustatud väärtushinnanguks,» ütles Jõks Postimehele. «See hinnang polnud ebakohane ega teotanud tema au ja head nime.»

«Mihhail Kõlvart üritab end asjatult kujutada eraisikust märtrina, kelle sõnavabadust piiratakse,» jätkas Jõks. «Aastaraamatus ei kajastata tema kui eraisiku, vaid kui Tallinna linnavalitsuse liikme innustunud ametialast vastutegevust eestikeelsele õppele üleminekul.» Jõks lisas, et aastaraamat ei sisalda andmeid, mille päevavalgele tulekut oleks kaebaja ise oma tegevuses soovinud vältida.

Kaitsepolitseiametit esindanud Soraineni vandeadvokaat Carri Ginter lisas,  et Kõlvart pole avalikult kinnitanud, et pooldab eestikeelsele õppele üleminekut. «Abilinnapea Kõlvart ei ole kordagi tulnud kohtusse ja öelnud «Ei, ma ei ole eestikeelsele õppele ülemineku vastu» ega kinnitanud, et on kõik eestikeelsele õppele ülemineku vastu suunatud teod teinud avalikult,» tõi ta välja.

Allar Jõks märkis ära ka selle, et Kõlvart väitis eile laiali saadetud pressiteates, et Jõks tuli kaitsepolitsei töötajate saatel Tallinna Kesklina Vene Gümnaasiumisse, et küsitleda direktorit, vaatamata sellele, et too oli kohtumisest keeldunud. Jõksi sõnul on talle arusaamatu, miks Kõlvart valetab. «Kohtumine Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumis toimus kokkuleppel kooli direktoriga, kes mitte kuidagi ei väljendanud oma vastumeelsust,» ütles ta.

Ginter lisas, et kohtu süüdistamine menetlusvigades keerutab asjatult tolmu ning pretensioonide lahendamiseks on olemas selge menetluskord, mida kohus seni ka järginud on.

Tallinna halduskohus jättis eile rahuldamata Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti kaebuse kaitsepolitsei vastu. Kõlvart taotles kapo aastaraamatus avaldatud faktide ümberlükkamist, kuid kohus jõudis järeldusele, et aastaraamatus Kõlvarti osas esitatud andmed ei ole ebaõiged. Koolireformi teemal on Kõlvart oma seisukohti erinevates meediakanalites küllaltki aktiivselt avaldanud ning need on üldteada, leidis kohus. Kõlvarti kui kõrge ametniku tegevuse kohta aastaraamatus antud hinnangud ei ole kohtu arvates ebakohased ega teota Kõlvarti au ja head nime. Kokkuvõtvalt asus kohus seisukohale, et kaebaja kohta kapo aastaraamatus esitatud faktiväited on õiged ning selles esitatud väärtushinnangud kohased ja põhjendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles