ERR: Tartu Ülikool vähendab avatud õppekavade arvu poole võrra

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Kristjan Teedema

Kõrgharidusreform toob ülikoolides kaasa tasuta õppimise ja kuigi seni tasuline olnud avatud ülikooli õppevorm ei kao, siis Tartu Ülikoolis ligikaudu pooltele avatud õppekavadele enam sellest sügisest uusi tudengeid vastu ei võeta.

Võrreldes varasema koolituspakkumisega on avatud ülikooli õppekavade hulk vähenenud ligikaudu poole võrra ning Tartu Ülikooli vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul olid igal teaduskonnal selleks omad põhjused nagu näiteks õppekvaliteet ja demograafiline olukord, vahendab ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ja ka sageli sellest tingituna, et kui vastuvõtuplaane selleks suveks tehti, siis kõik aspektid kõrgharidusreformiga seoses ei olnud veel päris täpselt selgunud,» jätkas Karo ja lisas, et ülikool otsustas võtta pisut ettevaatlikuma positsiooni, kui ta oleks võtnud olukorras, kus kõik aspektid oleksid selged olnud.

Tartu Ülikooli majandusteaduskonnas olid õppekavad enne kõrgharidusreformi seotud suurel määral tasulise õppega ning suur osa õppest käis avatud ülikooli vormis; majandusteaduskonna dekaani Maaja Vadi sõnul tuleb nüüd ümber vaadata, millisel määral suudetakse seniste kavadega jätkata.

Ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudis avatud ülikooli sellest sügisest tudengeid enam vastu ei võeta ning instituudi juhataja kohusetäitja Halliki Harro-Loit sõnas, et avatud ülikooli jaoks tuleks avada uus õppekava, aga kogu Eesti hariduspoliitika on suunatud pigem sellele, et õppekavade arvu vähendada, mitte suurendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles