Venemaa: Baltimaade venelased on kõige ahistatumad

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees lehvitab Venemaa lippu
Mees lehvitab Venemaa lippu Foto: AFP / Scanpix

Vene Föderatsioon korraldas ÜRO peakorteris ürituse, kus väitis, et Euroopa kõige ahistatumad rahvusvähemused on mustlased ja Balti riikides elavad venelased.

Venemaa asesuursaadik ÜROs Ilja Rogatšev rääkis, et Baltimaades on fašismi õigustamine silmaga nähtav, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Silmatorkavaid näiteid natsismi õigustamisest on Balti riikidest, kus korraldatakse endiste SSi leegionäride paraade ning võidupüha kuulutatakse leinapäevaks,» rääkis Rogatšev.

Ürituse teise eestvedaja, Moskva inimõiguste keskuse juhi Alexandr Brodi sõnul soovitakse Venemaal seadust, mille alusel võib Suure Isamaasõja ajalugu revideerida katsuvate maade vastu kasutada tugevaid sanktsioone.

«Venemaa parlament peaks vastu võtma seaduse, mis näeks ette kriminaalvastutuse Nõukogude Liidu võidu eitamise eest - teatud riikide presidendid, kes seda eitavad, ei saaks siis karistamatult meie riiki külastada,» selgitas Brod.

Venemaa teatel korraldati üritus selleks, et rääkida võidust Teises maailmasõjas ja neist, kes ajalugu ümber kirjutada püüavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles