Moskva politsei: happerünnaku motiiviks oli isiklik vaen

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseis tehtud foto Suure Teatri balletisolistist Pavel Dmitritšenkost.
Politseis tehtud foto Suure Teatri balletisolistist Pavel Dmitritšenkost. Foto: SCANPIX

Moskva Suure Teatri balletitrupi kunstilise juhi Sergei Filini ründamise motiiviks on vaenulikud suhted juhtiva balletisolisti Pavel Dmitritšenkoga.

«Kuriteo motiiviks olid isiklikud ebasõbralikud suhted Dmitritšenkoga, mis olid seotud ametialase tegevusega,» ütles siseministeeriumi Moskva üksuse pressiteenistuse esindaja RIA Novostile.

Ta kinnitas, et siseministeerium taotleb luba kõigi kolme mehe vahi alla võtmiseks.

Kurjategija viskas Filinile hapet näkku 17. jaanuaril. Moskva arstid tegid talle mitu operatsiooni ja praegu viibib ta Saksamaal järelravil.

Politseinikud võtsid eile Tveri oblastis Rameškovski rajoonis kinni arvatava ründaja Juri Zarutski, keda on ka varem kriminaalkorras karistatud. Hiljem teatati Andrei Lipatovi tabamisest, kes viis arvatava ründaja kuriteopaigale. Lõpuks võeti kinni ka Suure Teatri juhtiv balletiartist Dmitritšenko, kes on teatris töötanud enam kui kümme aastat.

Suure Teatri pressiesindaja Katerina Novikova kinnitas, et nad ei teadnud Filini ja Dmitritšenko omavahelisest konfliktist midagi. «Selge see, et teatris on palju rahulolevaid ja rahulolematuid inimesi, kuid mingit teravat konflikti pole olnud,» väitis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles