Ministeerium: uus avaliku teenistuse seadus päästjatelt hüvitist ei võta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja.
Päästja. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Siseministeeriumi väitel ei vasta tõele eilses «Aktuaalses kaameras» kõlanud väide, et uus avaliku teenistuse seadus jätab tööõnnetuses viga saanud päästjad lisarahast ilma.

Ministeeriumi kommunikatsiooninõunik Karin Kase ütles Postimehele, et tõepoolest makstakse tööõnnetuse käigus viga saanud päästjatele praegu lisaks haigekassa 100-protsendise määraga hüvitisele 12,87 eurot lisatasu päevas, kuid see pole määratud avaliku teenistuse seadusega.

«Hüvitist makstakse tulenevalt peadirektori käskkirjast 2011. aastast. Ei täna kehtivas avaliku teenistuse seaduses ega ka alates aprillist jõustuvas ATSis ei ole sätestatud päevarahade maksmise võimalust. Selles osas ei muutu midagi,» ütles Kase.

Ta selgitas, et 1. aprillist jõustuv uus avaliku teenistuse seadus puudutab riigiametnikke, kuid enamus päästjaid töötab juba ammu töölepingu alusel, nii et nende osas ei muutu midagi. «Lepingulistele töötajatele lisatasu maksmist ei keela ükski seadus,» lisas Kase.

Ta kinnitas, et siseministeeriumis on arutlusel päästjatele vigastada saamisel ühe kuupalga ulatuses hüvitise maksmine sarnaselt politsei- ja vanglaametnikega ning selle sisseviimine päästeameti teenistusseaduse muudatusena.

Eilses «Aktuaalses kaameras» näidatud uudislõigus väljendas päästeala ametiühing muret selle üle, et päästeamet on teatanud, et ei saa edaspidi päästjatele, kellega on juhtunud tööõnnetus, enam töölt eemal oldud päevade eest 12,87 euro suurust päevaraha maksta. Ametiühingu väitel viitas päästeamet lisaraha äravõtmise põhjendusena uuele avaliku teenistuse seadusele, mis jõustub 1. aprillist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles