Ladyfest õpetab naisi enda eest seisma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Past
Liisa Past Foto: Arno Mikkor

Ladyfesti raames algab täna 7.märtsil kell 18 töötuba nimega "Ära kaaguta". Asukohaks Eesti Kaasagse Kunsti Keskus Vabaduse väljakul.

«Muttatrampimine läbi isikuomaduste naeruvääristamise ei ole kuigi uuenduslik retoorikavõte. Argumentum ad hominem, mis põhineb inimese sool, vanusel, ühiskondlikul positsioonil või välimusel, võetakse kasutusele siis, kui sisulised argumendid otsa saavad. Kas seda sallida? Kuidas reageerida? Koos õpitoa osalistega arutleme tüüpilisemaid olukordi, kus naisi nende soole, välimusele või ühiskondlikule positsioonile rõhudes vestlusest taandada üritatakse,» tutvustavad korraldajad õpitoa olemust. Õpituba viivad läbi kommunikatsioonispetsialist Liisa Past ja avaliku esinemise treener Toomas Roolaid.

Homme, 8. märtsil kell 18 pakub Ladyfesti raames mõtteainet soovariatsioone käsitlev autobiograafiline õpituba „Safe in your own expression / Vaba oma väljenduses”, kus tuleb muu hulgas juttu transsoolistest lastest, normatiividest ja eelarvamustest, iseendaks jäämise olulisusest, kapist väljatulekust ja abielust. Õpituba juhendab John Jeanette Norrast. Laupäeval, 9. märtsil kell 17 õpetab laste kasvatamise müütidel ja tegelikkusel vahet tegema perepsühholoog Lotta Heiskanen Soomest. Õpitoa „Parenting Myths and Realities / Laste kasvatamise müütidest ja tegelikkuses” fookus on samast soost lapsevanematega peredel. 8. ja 9. märtsi  õpitoad toimuvad  OMA keskuses (Kaarli pst 5–1), need on ingliskeelsed ja eelregistreerimisega,  Registreeruda saab meiliaadressil omatuba@gmail.com. Osalejate arv on piiratud.

Laupäeval kl 22 toimub kohvikus Sinilind ((Uus tn 3) kaLadyfesti kontsert ja lõpupidu. Üles astuvad DJ-trio Mahoyo Stockholmist, queer-feministlik-trans-aktivistlik-performance-bänd iMi Helsingist ja eksperimentaalartist Kroffork Riiast. Samuti Eesti bändid Black Madonna ja Punane ning DJ-d Kristi Ruusna ja Assia Parts. Pilet enne südaööd 4 eurot, pärast südaööd 5 eurot.

Ladyfest on mittetulunduslik festival, mis sai alguse sajandivahetusel vabatahtlike ideest tõsta esile naiskunstnikke, -kirjanikke, -muusikuid jne uuel moel. Ladyfest Tallinna toimkonna ajend on ühendada eri vanuse, sotsiaalse tausta, hariduse, kultuuritaseme, seksuaalse orientatsiooni ja mis tahes muul moel erinevad ja sarnanevad naised ning kõik, kes end naisena identifitseerivad. Festivali märksõnadeks on emantsipatsioon, tolerantsus ja eelarvamuste ületamine.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles