Kalevi jalaväepataljoni ajateenijad andsid sõdurivande

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi jalaväepataljoni ajateenijad andsid sõdurivande.
Kalevi jalaväepataljoni ajateenijad andsid sõdurivande. Foto: www.mil.ee

Täna andsid jaanuaris Kalevi jalaväepataljonis teenistust alustanud 21 ajateenijat sõdurivande ning said kätte sõdurieksami lõpumärgid, sõduribaaskursuse lõpurännaku läbisid nad eile.

Kalevi jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Hannes Alesmaa ütles oma kõnes, et noored mehed on ajateenistuse käigus oluliselt mehistunud.

«Mul on hea meel, et noored mehed on astunud esimesed sammud Eesti kaitsmisel,» ütles Alesmaa. «Noorsõduriaeg võib mõnele tunduda küll raskena, kuid oma oskuste täiendamine saab tulevikus olema veelgi aega- ja vaevanõudvam.»

Sõdurivande andmisega tõotavad ajateenijad jääda ustavaks demokraatlikule Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti Vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist.

Truudusetõotusega lõppes ajateenistuse esimene etapp – sõduribaaskursus, mille jooksul omandavad sõdurid rivi- ja relvakasutamise oskused, metsas tegutsemise ja ellujäämise põhitõed ning edasiseks teenistuseks vajalikud baasteadmised.

1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv Kalevi jalaväepataljon on 1992. aasta 18. märtsil taastatud Kalevi üksik-jalaväepataljoni järeltulija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles