Karimova rääkis oma versiooni Telia Sonera skandaalist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usbekistani presidendi Islom Karimovi vanim tütar Gulnara Karimova.
Usbekistani presidendi Islom Karimovi vanim tütar Gulnara Karimova. Foto: SCANPIX

Usbekistani presidendi Islom Karimovi tütar Gulnara Karimova eitab enda seotust telekomiettevõtet Telia Sonera raputava pistiseskandaaliga.

Karimova rääkis Šveitsi majanduslehele Bilan, et firma rikkus kohalikke äriseadusi. Korruptsiooniafääri uurijad aga oletavad, et Telia Sonera maksis naisele meeleheaks suuri summasid, vahendas yle.fi.

Rootsi päritolu Telia Sonera pääses Usbekistani turule 2007. aastal kohaliku koostööpartneri Takilanti abiga. Kõnealusel firmal on väidetavalt head suhted Karimovaga, kes olevat seoses tehingutega saanud pistisena suuri rahasummasid.

Telia Sonera pidas investeeringuid kavandades nõu Karimova lähedase abilise Bekzod Ahmedoviga. Rootsi ametivõimud süüdistavad ka meest pistise saamises.

Karimova väidab, et ei teadnud neist läbirääkimistest midagi. «Imestan, et kuidas Telia Sonera oleks saanud Ahmedoviga mingit lepet sõlmida, kuna ta on ju MTS-Uzbekistani tegevjuht. MTS-Uzbekistan aga on Telia Sonera konkurent Usbekistanis,» jutustas naine ajalehele.

«Leping Telia Soneraga pole ilma MTSi heakskiiduta olnud võimalik. Minu arvates läheb just see vastuollu kõigi äriseadustega,» jätkas ta.

Tema enda vastu suunatud pistise- ja rahapesusüüdistuste kohta ütles Karimova, et «tegemist on vastaste katsega mustata tema mainet». Seda, kes need vastased täpsemalt on, ta ei avaldanud.

Telia Sonera sisemises elektroonilises kirjavahetuses teatatakse, et Karimova on firma läbirääkimiste partner Usbekistanis ja Ahmedov on ärinaise esindaja. E-kirjad on edastatud Rootsi ametivõimudele.

Karimova eitab igasuguste e-kirjade olemasolu. Ka pole tal oma sõnul olnud telekomifirmaga mingit asjaajamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles