Mängufilmi «Rehepapp» võtted algavad sügisel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kivirähki romaan «Rehepapp».
Andrus Kivirähki romaan «Rehepapp». Foto: Ove Maidla

Andrus Kivirähki mütoloogilisel romaanil põhineva mängufilmi «Rehepapp» võtted algavad juba sel sügisel, filmi toetuseks kogunes Hooandja abiga üle 10 000 euro.

Režissöör Rainer Sarneti sõnul on filmi osatäitjate otsing olnud edukas, üle 400 laekunud pildi seast valitakse nüüd välja potentsiaalsed kandidaadid, kellest võivad saada filmis näitlejad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eile saabunud tähtajaks kogunes Hooandja platvormi abiga filmi toetuseks 10 165 eurot, see teeb 165 eurot rohkemgi kui algselt loodeti.

Filmitegijad on toetuse eest tänulikud, selle raha eest testivad nad filmi tarbeks krattide liikumist, tööriistadest koosnevad marionettnukulaadsed kratid on filmi jaoks teinud Jaanus Orgusaar.

«Kratid peavad rääkima, töötama, lendama, kõndima ja meil on mõte teha seda võimalikult naturalistlikult, et ei kasutaks 3D animatsiooni, vaid et nad reaalselt liiguksid, selle jaoks on vaja kõik liikumisfaasid enne ära katsetada, kui võttesse läheme,» selgitas Sarnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles