Alatalu: Chavez andis peamise panuse Lõuna-Ameerika integratsiooni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alatalu.
Toomas Alatalu. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eelmisel nädalal surnud Venezuela president Hugo Chavez andis põhilise panuse Lõuna-Ameerika ajalukku piirkonna integratsiooni edendamise ja sotsiaalsete reformidega, ütles välispoliitika analüütik Toomas Alatalu.

Alatalu rääkis ETV saates «Välisilm», et Chavez oli haritud ja palju lugenud mees, kes kogu aeg, ka kogu võimuloleku vältel arenes.

Analüütik tõi välja, et Chavezi vaeste heaks tehtut tunnustas ka ÜRO peasekretär Ban Ki-moon. «Ja kui viidata Euroopa Liidu juhtidele Barrosole ja van Rompuyle, ütlesid nad sama, et Chavez tegeles sotsiaalsete reformide ja Lõuna-Ameerika integratsiooni edendamisega, see oli tema peamine panus Lõuna-Ameerika ajalukku,» nentis Alatalu.

Ta märkis, et midagi oli Chavezi tegevuses ka robinhoodlikku, ent samas oli tema tegevuses ka palju televisioonist laenatut ning tal oli isegi kaks telesaadet, millest ühes oli ta saatejuhi rollis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles