Kohus: vanaproua peab Tartu linnale vabastama oma elukoha

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil sundüürnik Elle Tobreluts.
Pildil sundüürnik Elle Tobreluts. Foto: Margus Ansu

Kohus rahuldas eile Tartu linnavalitsuse hagi, mistõttu peab pensionär linna antud eluruumi vabastama, muidu tõstetakse naine välja teist elukohta vastu andmata.

Kohus on seisukohal, et pooltevaheline üürileping tuleb vastavalt võlaõigusseadusele lugeda lõppenuks seoses tähtaja möödumisega (2009. aasta novembris), kirjutab Õhtuleht.

Kuna 72-aastane elanik Elle Tobreluts on keeldunud üüritud eluruumi linnale tagastamast, tuleb eluruum tema valdusest välja mõista linna valdusesse.

«Ma olen öelnud, et ma ei pikenda üürilepingut, kuna linn on lubanud mulle erastatavat korterit aastast 2001 – nii nagu oli sundüürnike puhul ette nähtud,» ütles Tobreluts Õhtulehele.

Linna esindaja on öelnud, et kui linn andis Tobrelutsule üürile linnale kuuluva eluruumi Rahu tänava korterelamus, siis sellega lõppes ka vanaproua sundüürniku staatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles