Altai krais kukkus elumaja katusele kosmoselaeva tükk

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanderakett Sojuz-U koos veolaevaga Progress M-01M
Kanderakett Sojuz-U koos veolaevaga Progress M-01M Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Altai krais Baranovka külas kukkus elumajja mehitamata veolaeva Progress M-02M tükk, mille suuruseks oli 35x120 sentimeetrit.


Eriolukordade ministeeriumi kohalikust esindusest kinnitati uudisteagentuurile

ITAR-TASS

, et hoone tõsiseid kahjustusi ei saanud.

Intsident juhtus ööl vastu tänast. Majaelanikud rääkisid, et kuulsid kahte pauku ja seejärel kukkus kolinal katusele mingi ese.

Hommikul vaatasid katuse üle tuletõrjujad ja päästetöötajad ning leidsid metallist tüki. Hoolikamal uurimisel selgus, et tegemist on Baikonurilt startinud Progressi tükikesega.

Eriolukordade ministeeriumi esindaja Jelena Kravtšukovskaja sõnul moodustati metalltüki uurimiseks erikomisjon, mille liikmeid jõudsid otsusele tüki kuulumise osas Progressile.

Roskosmos väljendas kahtlust selle üle, et veolaeva tükk maja peale kukkus ja pakkus hoopis välja oma versiooni, mille järgi võis mõni inimene selle rahalise hüvitise nõudmise eesmärgil ise katusele visata, vahendas RIA Novosti.

Föderaalse kosmoseagentuuri esindaja Aleksandr Vorobjov nimetab leitud eset Progressi trepi tükiks.

Veolaev Progress M-02M startis kosmodroomilt 7. mai õhtul. Selle sõidutas orbiidile kanderakett Sojuz-U.

Progress-tüüpi veolaevu võib lisaks varustuse toomisele ja prügi viimisele kasutada ka eksperimentide läbiviimiseks ja kosmosejaama orbiidi korrigeerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles