Väliskomisjon: aeg on küps järgmiseks piirileppe aruteluringiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu väliskomisjon kuulas täna ära välisministeeriumi esindate ülevaate Eesti-Vene piirikonsultatsioonide senisest käigust ja fraktsioonid andsid üksmeelse toetuse konsultatsioone jätkata.

«Väliskomisjon andis senisele tööle positiivse hinnangu ja leidis konsensuslikult, et see vastab igati Riigikogu fraktsioonide poolsele mandaadile,» ütles väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson. «Läbirääkimiste hetkeseisu hinnates leidis komisjon, et on toimunud areng õiges suunas ja aeg on küps järgmise delegatsioonide vahelise vooru korraldamiseks.»

Tänasel istungil tutvustasid Eesti-Vene piirilepingute konsultatsioonide hetkeseisu välisminister Urmas Paet, Eesti Vabariigi suursaadik Venemaal Jüri Luik ja välisministeeriumi asekantsler Lauri Bambus.

Soovituse valitsusele piirikõneluste taasalustamiseks Venemaaga kiitis riigikogu väliskomisjon heaks oma 9. oktoobri 2012. aasta  istungil. Koostöös kõigi Riigikogu fraktsioonide ja fraktsioonidesse mittekuuluvate saadikutega tehti siis valitsusele ettepanek alustada Vene Föderatsiooniga konsultatsioone võimaluste leidmiseks piirilepingu sõlmimiseks viisil, et see ei kahjustaks Eesti õigusliku järjepidevuse põhimõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles