Kas Georgi linte smugeldatakse Eestisse?

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgi lint.
Georgi lint. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Noorteliikumise Naši aktivist Mark Sirõk väidab, et kuna Eesti piirivalvurid kipuvad piiriületajatelt ära võtma Georgi lindikesi, on neid salakaubana Eestisse toimetatud.

Kaitsepolitsei aga eitab enda seost selle aktsiooniga, vahendas nädalaleht Den za Dnjom.

Piirivalvurid hakkasid Sirõki väitel Eestisse sissesõitjatelt Georgi lindikesi ära võtma juba eelmisel aastal. Seda mis tahes kujul: väikeste lindikestena kusagil rõivaste küljest või ka mitmemeetriste rullidena, kui need on kusagil piirivalvuritele silma hakanud.

Oranži-mustatriibulisi Georgi linte Eestisse tuua ei ole keelatud. Seetõttu võtavad  piirivalvurid neid ära lihtsalt ülevaatamise ettekäändel. Kätte võib linte Sirõki sõnul saada kas mitu päeva hiljem või alles pärast 9. maid. Aktivist on seega veendunud, et piirivalve täidab kaitsepolitsei antud ülesannet.

Selleks, et ebameeldivustest hoiduda, on Georgi linte Eestisse aga salakaubana imporditud. Neid on peidetud näiteks plüüsist mänguasjadesse, mis tuuakse Eestisse autobussides ning sõidu- või veoautodega. Sirõki väitel on erinevaid meetodeid kasutades Peterburist Tallinna toimetatud sadu meetreid Georgi linti.

Kaitsepolitsei pressiesindaja väitis, et mingit ülesannet linte ära korjata pole piirivalvuritele antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles