Kallas: EL liigub kütuseaktsiisi vähendamise suunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskonverents «Euroraha võlud ja valud». Siim Kallas.
Majanduskonverents «Euroraha võlud ja valud». Siim Kallas. Foto: Andres Haabu

Euroopa Komisjoni transpordivolnik Siim Kallas rääkis täna toimuval majanduskonvernetsil «Euroraha võlud ja valud», et Euroopa Liidus liigutakse kütuseaktsiisi vähendamise ning teede kasutamise maksustamise suunas.

Kallase sõnul on liidus praegu 23 riiki, kus teede kasutamine on maksustatud ning Eesti on seega üpris unikaalne riik, kus maanteel sõitmise eest eraldi maksma ei pea.

Volinik lisas, et kuna fossiilkütuste tarbimise vähendamine on liidu prioriteet, hakkab ka aktsiisi kogunemine niikuinii langema ning millegagi peab seda kompenseerima.

Lisaks arutatakse liidus ka tööjõu maksustamise vähendamist, mida saaks kompenseerida tarbimise suurema maksustamisega. Teine võimalus on mitte tõsta makse, vaid parandada maksude kogumist.

Majanduskonverentsi «Euroraha võlud ja valud» korraldavad Postimees, portaal E24 ja advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles