Arendaja lõi Viimsi turvamaksu võlglastel veetorud lõhki

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Valdes
Margus Valdes Foto: Reporter.ee

Kurikuulus kinnisvaraarendaja Margus Valdes kaevas Viimsis Heldri elamurajoonis väidetavatel maksuvõlglastel veetorud läbi.


Ärimees Margus Valdese nimi on ilmselt juba paljude skandaalidega seoses kurikuulus. Temast on juttu olnud nii kirjutavas pressis kui ka ETV saates «Pealtnägjia». Siiski tundub, et mees õppust ei võta ja üritab oma vägitegudega endiselt püsida avalikkuse vaateväljas. Täna sai mõõt täis nii Viimsi Veel kui Viimsi vallavalitsusel, vahendas Reporter.ee.

Põhjuseks oli kohaliku elaniku väidetava veemaksu mitte maksmise tulemusel kopa maasse löömine ja ebaseaduslikult veetorustiku rikkumine.

Viimsi Vee inseneri Jüri Mäevere sõnul nemad eelnevalt kaevetöödega ei nõustunud. «Täna ta aga omavoliliselt lõhkus toru ära ja meie pidime selle pärast vee kinni panema.»

Kohalikel elanikel on Morrissoni Investi ja Margus Valdesega olnud pea 10 aastat kana kitkuda. Sealse piirkonna elanikud ei mäletagi enam seda aega, kus poleks arendajaga probleemide ees oldud.

Sealse piirkonna elanikud on enda teada erinevad maksud Margus Valdesega korda ajanud, kuid mehe nõudmised pidid olema absurdsed. Uuemad maksud, mis sealsetele elanikele peale pandud, on igakuine teemaks 1000 krooni, Oliver Kadaku poolt enda majale tehtud sissesõidutee, mille eest nõutakse tohutuid summasid ning viimasena ka turvapatrulli pakkumise tasu seal piirkonnas. Seni pole keegi piirkonnas aga näinud mitte ühtegi turvameest.

Viimsi abivallavanemal Jan Treil on teema samuti tuttav. On olnud aegu, kui Viimsi vallal ei olnud võimalik antud küsimuses suurt midagi ette võtta. Probleemide lahendusena nähti kasvõi sedagi, et vald ostab sealse piirkonna ära, sest rendisummad, mis Morrisson Invest välja pakkus alguses, tundusid vallale ebamõistlikud.

Samas kui kuuldi hinda, mida Margus Valdes soovis kasvõi veessüsteemi eest, loobuti pakumisest. 22 miljonit sealsete torude ees tundus vallale kallis. Kuid kuna täna lõi Morrisson Invest kopa maasse ebaseaduslikult ja ilma lubasid saamata, siis on Viimsi vallal ja Viimsi Veel plaan Margus Valdes lihtsalt kohtusse kaevata.

«Oleme ette valmistamas kohtuinstantsidele Heldri elamupiirkonna veekanalisatsiooni trasside ja teekinnistu sundvõõrandamise temaatikat. Kahjuks Morrisson Investi volitatud esindaja härra Margus Valdesega me eelläbirääkimistega kahjuks kaubale ei saa,» ütles Viimsi abivallavanem Jan Trei.

Advokaadi Heidi Rajamäe sõnul on Morrisson Invest ja Margus Valdus seotud ligi 80 kohtuasjaga.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles