Liivat: Eesti peab jõulisemalt osalema ELi eelarveprotsessis

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on europarlamendi hoone Strasbourg'is.
Pildil on europarlamendi hoone Strasbourg'is. Foto: SCANPIX

Eile õhtul Rakveres toimunud Euroopa Parlamendi saadikukandidaatide debatil tõi Rahvaliidu esinumber Anto Liivat  välja asjaolu, et Eesti peab senisest jõulisemalt mõjutama Euroopa Liidu eelarveprotsessi.

Samuti on oluline parandada Eesti inimeste teadlikkust euroliidust ja selle rollist ning kaasata inimesi ELi otsustusprotsessidesse.

Anto Liivati sõnul on Euroopa Parlamendi Eesti saadikute kõige olulisemaks ülesandeks Eesti suutlikum osalemine Euroopa Liidus.

Seda tuleb tema hinnangul teha läbi jõulisema Eesti seisukohtade eest seismise ELi eelarve koostamisel ning läbi inimeste ELi otsustusprotsessidesse kaasamise ja nende pideva informeerimise euroliidus tehtavast.

«Järgmisel  Euroopa Liidu 2014-2020 eelarveperioodil on oluline tagada Eesti noortele soovi korral väljaõpe Euroopa ja maailma tippülikoolides riigi, Euroopa Liidu ja eraettevõtjate ühendatud ressursside abil . Samuti tuleb  ELi eelarves suurendada tehnoloogiainvesteeringute osatähtsust ning sellest tulenevalt kaasrahastada Eesti vajadustele vastavat täiend- ja ümberõppe süsteemi,» rääkis Liivat.

«Uue tehnoloogia kasutuselevõtt tingib uued vajadused ja nõudmised väljaõppele.» Liivati sõnul on oluline ka leida EL-i eelarvest vahendid Eesti elamufondi  soojapidavaks renoveerimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles