Riigi kaitsevõime loob turvalise keskkonna eesti perede kasvamiseks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm 2009.
Kevadtorm 2009. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe suurõppusel Kevadtorm 2009 osalevad kaitseväelased pidasid emadepäeval meeles kaitseväes teenivaid emasid, tänades neid eesti meeste täisväärtuslikeks kodanikeks ja kodumaakaitsjateks kasvatamise eest.


Suurõppuse Kevadtorm 2009 ülem kolonel Artur Tiganiku sõnul on emadepäev on meile kõigile oluline, sest me kõik oleme kellegi lapsed ja meil kõigil on ema.

«Meie siin Kevadtormil täname meie keskel teenivaid emasid oma laste kasvatamise eest ning samuti Eesti emade kaitseväes teenivate poegade täisväärtuslikeks kodanikeks ja kodumaakaitsjateks kasvatamise eest,» tõi kolonel Tiganik oma tänahommikuses pöördumises õppusel osalevatele kaitseväelastest emadele esile nende erilisuse.

«Sadakond aastat tagasi Ameerikas alguse saanud kaunis komme maikuu teisel pühapäeval meile kõigile tähtsat emadepäeva tähistada, leidis paljud Eesti kaitseväes teenistuses olevaid emad juba seitsmendat korda kodust ja lähedastest eemal.»

Suurõppus Kevadtorm on iga-aastane kokkuvõtete tegemise aeg paljudele kaitseväelastele - meestele ja naistele, sest just õppuste rasketes, võimalikult lahinguolukorrale lähedastest tingimustes, saab selgeks kui edukad on oldud järjekordset ajateenijate lendu välja õpetades. Kuid alles Kevadtormi lõppedes, kui erinevates väeüksustes sõdurioskused saanud võitlejad on edukalt korralikult toimivaks reservpataljoniks kokku sulandunud, saavad kaadrikaitseväelased hinnata oma töö tulemuslikkust.

«Riigi kaitsevõime arendamine on meie kõigi igapäevane hool, sest riigi võime ennast kaitsta loob turvalise keskkonna Eesti perede kasvamisele,» rõhutas kolonel Tiganik

Kokku kolm nädalat kestev Kevadtorm 2009 viiakse tänavu läbi Lääne- Virumaa ja Ida-Virumaa lõunaosas ning Jõgevamaa põhjaosas. Üksuste koostööharjutuse ajal liiguvad üksused peamiselt Laekvere ning Simuna ning Avinurme ja Venevere vahelisel alal. Õppuse erinevatel etappidel liiguvad üksused ning peavad õppelahinguid ka Ida-Virumaa Tudulinna ja Avinurme valla ning Jõgevamaa põhjaosas Torma valla maadel.

Õppuse erinevatel etappidel on selles piirkonnas liikumas kuni 3000 ajateenijat, kutselist kaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast. Õppus lõpeb 24.mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles