Aastaga kuus treenerit: klubi lasi 67 päeva ametis olnud juhendaja lahti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Appleton.
Michael Appleton. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli esiliigas üritab ilmselt omamoodi rekordit püstitada Blackburn Roversi jalgpallimeeskonna juhtkond, vallandades vaid 67 päeva ametis olnud peatreeneri Michael Appletoni.

Appleton on sel hooajal Steve Keani ja Henning Bergi järel juba kolmas mees, kellele klubi ust on näidanud. Kean jõudis meeskonda juhendada kaheksas mängus, kuni tema koha võttis ajutiselt üle abitreener Eric Black. Kuus mängu hiljem palgati tema asemele Berg, kelle saldoks jäi aga kümme mängu.

Seejärel juhendas neljas mängus klubi reservmeeskonna treener Gary Bowyer, kes ka nüüd ameti hooaja lõpuni endale saab. Appleton jõudis meeskonna eesotsas olla 15 mängu, millest võideti vaid neli. Lisaks kogunes tabelisse viis viiki ja kuus kaotust.

Samas pole Appletoni jaoks ametivahetus midagi uut, sest ta alustas hooaega Portsmouthi juhendajana, liikus see järel Blackpooli ja uue aasta alguses sealt Blackburni. Klubi on aga hetkel raskes seisus, kuna viimasest kümnest mängus on kogutud vaid 12 punkti ja tabelis on seetõttu langetud 24 meeskonna konkurentsis 18. kohale.

Punktivahed on aga üliväikesed ning 17. kohal olevat Blackpooli ja 23. real asuvat Wolverhamptonit lahutab kõigest neli punkti. Bowyer on samas klubi eesotsas seni kaotuseta, sest tema eelmisel lühikesel ametiajal võideti neljat mängust kolm ja viigistati üks.

1995. aastal Inglismaa meistriks tulnud Blackburn mängis veel mullu kõrgliigas, kuid meeskonna tee hakkas allamäge minema juba 2010. aastal, kui Roversi omanikuks sai India kanaärimeeste kompanii Venky's. Mitmeid kummalisi otsuseid teinud omanikud juhtisid klubi kahjumisse ning pärast 11 aastat kõrgliigasse kuulumist langeti sealt välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles