Raudtee kaubaveomaht väheneb jätkuvalt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubarongid Koplis
Kaubarongid Koplis Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/EMF

Aprillikuus veeti Eesti Raudtee infrastruktuuril 1,92 miljonit tonni kaupu, võrreldes eelmise aastaga oli see 0,8 protsenti rohkem, kuid võrreldes eelmise kuuga ligi 13 protsenti vähem.


Nelja kuu kaubaveomaht Eesti Raudtee infrastruktuuril on kokku 8,4 miljonit tonni ehk ligi 11 protsenti väiksem eelmisest aastast. Samas on meie regioonis paiknevate teiste riikide raudtee kaubaveod vähenenud keskmiselt 30 protsenti.

Naftat ja naftasaadusi veeti aprillis kokku 1,38 miljonit tonni ehk 5 protsenti enam kui aasta tagasi. Teisel kohal oli põlevkivi 0,14 miljoni tonniga ning siin suurenesid veod 3 protsenti. Kivisütt veeti mulluse 65 tonni asemel 0,11 miljonit tonni. Ka väetisi veeti natuke üle 0,1 miljoni tonni, kuid selles kaubagrupis kogused vähenesid 22 protsenti.

Nelja kuuga on nafta ja naftasaaduste vedu vähenenud Eesti Raudteel 7 protsenti, 6,1 miljoni tonnini. Põlevkivi veomaht oli 0,81 miljonit tonni ja vähenemine 27 protsenti. Kivisütt on sel aastal kokku veetud 0,36 miljonit tonni, mullu olid selle veomahud marginaalsed. Väetiste vedu oli kokku 0,31 miljonit tonni ja mahud vähenesid 28 protsenti.

Transiidi maht ulatus 6,8 miljoni tonnini ja oli sama suur nagu aasta tagasi. Kohalike vedude miljon tonni oli eelmisest aastast 32 protsenti väiksem. Importvedudes veeti kokku 0,42 miljonit tonni, mis andis vähenemiseks 47 protsenti. Eksportvedudes kogused raudteel vähenesid 54 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles