ERR: Ratas süüdistab sotse opositsiooni kokkuleppe rikkumises

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Toomas Huik

Eiki Nestori kandidatuuri ülesseadmisega riigikogu aseesimehe kohale rikuvad sotsiaaldemokraadid opositsiooni koostöökokkulepet, ütles Keskerakonna kandidaat ja senine aseesimees Jüri Ratas.

Riigikogu valmistub täna juhatuse valimisteks, esimehe kohale on vaid üks kandidaat, senine spiiker Ene Ergma, tunduvalt põnevamaks läheb aseesimeeste valimisvoorus, kus kahele aseesimehe kohale kandideerib kolm inimest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui senine esimene aseesimees, Reformierakonda kuuluv Laine Randjärv koalitsiooni toel oma koha tõenäoliselt säilitab, siis teisele nn opositsioonikohale läheb rebimiseks, kas juhatuses jätkab Jüri Ratas keskerakonnast või sotside ja Vabade Demokraatide kandidaat, SDE fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor pole teada enne, kui hääled on kokku loetud.

«Ma arvan, et selle valiku puhul üsna sageli koalitsiooni ja opositsiooni jõujooned ei pea alati paika, ega ma ei uskunud, et minu tagasihoidlik persoon saab nüüd uue ühenduse, mis on demokraadid ja sotsiaaldemokraadid, lepingu garandiks, aga nii see on läinud täna,» rääkis Ratas, kelle hinnangul taganevad sotsid oma kandidaadi ülesseadmisega opositsiooni koostööleppest, Nestor aga sellega ei nõustu.

«Ta (Ratas - toim) on väga hea kandidaat ja eks kandideerimise põhjus on see, et olukord siin saalis on muutunud, me toetasime üksmeelselt teda siis, kui Keskerakonnas oli 26 inimest, nüüd, kus nad ise on viis inimest enda seast ära peletanud, on olukord teine,» lausus Nestor, kellel on taskus 24 häält Keskfraktsiooni 21 vastu, seega saab Keskerakond vaid loota, et puuduvad hääled Ratasele saadakse koalitsioonilt, IRLi fraktsiooni liige Juku-Kalle Raid ütleb, et tedagi on paar inimest püüdnud ära rääkida, vaatamata sellele, et tema vastumeelsus Keskerakonna suhtes pole saladus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles