Videomeenutus: Eesti seni ainus mäng Hollandis lõppes katastroofilise tulemusega

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark van Bommel
Mark van Bommel Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondis on Hollandiga võõrsil varem vaid korra mänginud – 2001. aasta septembris löödi kõik väravad ühel poolajal nagu kolm kuud varem Tallinnaski. Eindhovenis Philipsi staadionil 28000 pealtvaataja silme ees tegi Holland asja klaariks esimesel poolajal, kui lõi Eesti võrku koguni viis vastuseta väravat.

Hollandi poolt oli kahel korral täpne oma klubi, PSV Eindhoveni, kodustaadionil mänginud poolkaitsja Mark van Bommel, korra sahistasid Eesti võrku Boudewijn Zenden (tollal Chelasea FC), Phillip Cocu (FC Barcelona) ja Ruud van Nistelrooy (Manchester United), vahendab ERR Sport.

Hollandi koondise peatreener nii selles kui ka juunikuises mängus oli Louis van Gaal, kes juhendab oranže ka praegu. Üheks abitreeneriks on aga täna Patrick Kluivert, kes lõi juunis 2001 Eesti vastu värava ja mängis ka korduskohtumises septembris.

Vaata videot!

Eesti ja Hollandi 2014. aasta MM-valikmäng peetakse reedel Amsterdamisega algusega kell 21.30 Eesti aja järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles