Ansip: tänu programmile pöörab EL idapartneritele suuremat tähelepanu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia majandusminister Laša Žvania ja Andrus Ansip.
Gruusia majandusminister Laša Žvania ja Andrus Ansip. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip rõhutas tänasel kohtumisel Gruusia majandusministri Laša Žvaniaga, et peab  Euroopa Liidu poolt käivitatud Idapartnerluse programmi väga oluliseks  edasiminekuks euroliidu suhetes kuue idapool paikneva sihtriigiga.

«Eesti jaoks ei ole Idapartnerluse programmi eesmärkides palju uut, oleme demokraatlike arenguid selles piirkonnas toetanud juba aastaid,» vahendas valitsuse pressiesindaja peaministri sõnu.

«Samas on väga positiivne, et nüüd pööravad kõik ELi liikmed suuremat tähelepanu koostööle
idapartnerluse sihtriikidega,» rõhutas Ansip.

Idapartnerluse programmi ühisdeklaratsioon allkirjastati ELi liikmesriikide ja kuue sihtriigi vahel Prahas 7. mail. Lisaks Gruusiale  hõlmab see ka Armeeniat, Azerbaidžaani, Valgevene, Moldovat ja Ukrainat.

Gruusia majandusminister tänas Eestit pideva toetuse eest Gruusia riigile ja nentis, et sellest on olnud suur abi. Samuti tunnustas ta käivitatud ELi idapartnerlust ning avaldas lootust, et edeneks ka ELi ja Gruusia vahelise vabakaubandusleppe läbirääkimiste algus.

Ühtlasi tutvustas Laša Žvania Gruusia majandusolukorda ning märkis, et riigil on küll suur potentsiaal põllumajandustööstuses, kuid eelkõige ollakse huvitatud IT-sektori arendamisest  ning innovatsioonist laiemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles