Sarkozyle esitati süüdistus Prantsusmaa rikkaima naise ärakasutamises

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Prantsuse president Nicolas Sarkozy (keskel) veebruaris Pariisis jalgpallimatši vaatamas.
Endine Prantsuse president Nicolas Sarkozy (keskel) veebruaris Pariisis jalgpallimatši vaatamas. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa endisele presidendile Nicolas Sarkozyle on esitatud süüdistus Prantsusmaa rikkaima naise Liliane Bettencourti rahalises ärakasutamises, seades ohtu tema lootused poliitikasse naasta.

Sarkozy advokaadid teatasid, et kaebavad edasi otsuse, mille kohaselt hakatakse ametlikult uurima ekspresidendi rolli ebaseaduslike parteiannetuste hankimises L'Oréali pärijannalt Bettencourtilt, kui tolle vaimne tervis oli juba nõrk, vahendas AFP.

Sarkozy kutsuti eile ootamatult juhtumit uuriva kohtuniku Jean-Michel Gentili kontorisse, kus ta kohtus silmast silma Bettencourti nelja endise töötajaga.

Kahtlustuse kohaselt sai Sarkozy toonaselt maailma rikkaimalt naiselt korduvalt sularahaga täidetud ümbrikke, mille abil rahastas oma 2007. aasta presidendikampaaniat. Kui see vastab tõele, rikkus Sarkozy valimiste rahastamise seadust ja kasutas ära nõrga tervisega inimest.

Sarkozy (58) on alati öelnud, et külastas Bettencourti elukohta kampaania ajal vaid korra ja sedagi kohtumiseks naise abikaasaga. Miljardäri töötajad on seda versiooni aga valeks nimetanud.

Uurijad kahtlustavad, et Bettencourt võis anda kuni neli miljonit eurot sularahas Sarkozy erakonnale UMP.

Bettencourt on praegu 90-aastane ning arstide sõnul hakkas tema vaimne tervis halvenema 2006. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles