Libertas Eesti: mida teha, kui Iirimaa ütleb Lissaboni lepingule taas «ei»?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Estam.
Jüri Estam. Foto: Peeter Sirge / Postimees

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: mida teie arvates tuleks teha siis, kui Iirimaa ütleb Lissaboni lepingule ka teist korda «ei»? Vastab Libertas Eesti esinumber.


Jüri Estam:

Mitme aasta eest ilmus bestseller selle kohta, kuidas Iirimaa päästis keskajal tsivilisatsiooni. Minu jaoks kujutaks teistkordne «ei» Lissaboni lepingule Euroopa päästmist mitteteretulnud arengu eest. See oleks märk, et on aeg hakata kirjutama uut ja normaalset EL alusdokumenti. Ammu on aeg kuulutada Lissabon aia taha läinud väära suunaga eksperimendiks. Isegi poliitikud peaksid suutma vigu tunnistada. Oluline on see, et järgmine fundamentaalne Euroopa põhidokument valmiks valijate osalusel. Minu arust on väär, kui ei toimu referendumeid selles küsimuses igas ELi liikmesriigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles