Eramaja renoveerimisel vajad luba igal sammul

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue linna ehitusspetsialist Andres Joala ja abilinnapea Mati Uuesoo nendivad, et Eestis on tegelikult väga palju ebaseaduslikke ehitisi. Üheks põhjuseks on asjaajamise keerukus.
Saue linna ehitusspetsialist Andres Joala ja abilinnapea Mati Uuesoo nendivad, et Eestis on tegelikult väga palju ebaseaduslikke ehitisi. Üheks põhjuseks on asjaajamise keerukus. Foto: Toomas Huik

Info loata ehitamisest jõuab omavalitsusse peamiselt naabritelt, kellel südamel kas kadedus või pahameel.

«Kui ehitusseadust lugeda, siis loetakse ehituseks pea kõiki inimkäelisi tegevusi ehitise kallal,» nentis Saue linnavalitsuse linnamajanduse ja ehituse peaspetsialist Andres Joala. Luba tuleks seega küsida ka paljude maja sees tehtavate muudatuste jaoks.

Selline nõue ei meeldi paljudele. Ka Saue abilinnapea Mati Uuesoo arvab, et ehitusvaldkond on kohati üle reguleeritud – see ei peaks olema omavalitsuse asi, kui inimene kodus parketti vahetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles