Linter: kartsime veidi tänast istungit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Linter.
Dmitri Linter. Foto: Priit Simson

Ühe pronksrahutuste korraldamises süüdistatu, Öise Vahtkonna liidri Dmitri Linteri sõnul oli nelik enne tänast ringkonnakohtu otsust natuke murelik.


«Meil oli mõningane mure (ringkonnakohtu istungi eel - toim.), kuid me teadsime, et oleme süütud ja et see on poliitiline asi. Raske oli esimese astme kohtus, mis oli surve all, aga ringkonnakohtul oli lihtsam otsust langetada,» rääkis Linter venekeelsele Postimees.ee'le.

Tema sõnul kogunevad õigeksmõistetud nelik ja nende advokaadid täna arutama nende apellatsiooni, mille kohus äsja tagasi lükkas.

Linteri väitel ei vaidlustanud nad oma apellatsioonis õigeksmõistmist, kuid kahtlustasid, et süüdistusakt oli puudulik.

Linter ennustas ka, et prokurör kaebab otsuse edasi riigikohtusse. «Neil tuleb kaitsta enda mainet ning tõenäoliselt lähevad nad lõpuni.»

Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata Harju maakohtu otsuse, mis mõistis õigeks Öise Vahtkonna liidrid Klenski, Dmitri Linteri, ja Maksim Reva ning Mark Sirõki, keda süüdistati massilise korratuse organiseerimises.

Jaanuaris neliku õigeks mõistnud maakohus leidis, et meeste süü ei leidnud piisavat tõendamist.

Süüdistuse kohaselt korraldasid Linter, Reva, Klenski ja Sirõk 2007. aasta 26. ja 27. aprillil Tallinnas massilisi korratusi, millega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ja vastuhakud võimuesindajatele.

Kapo pidas kõik peale Klenski kinni ööl vastu 27. aprilli ning päev hiljem nad vahistati. Sirõk vabanes vahi alt 2007. aasta 13. juunil, ülejäänud kaks 16. novembril.

Karistusseadustikus sätestatakse, et paljusid inimesi hõlmava korratuse organiseerimise eest, kui sellega on kaasnenud rüüstamine, purustamine, süütamine või muu selline tegevus, karistatakse süüdimõistmisel ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles