FBI tänas Eesti küberkuritegevuse uurijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberkurjategijad ei tunne riigipiire. Võimalike ohtude eest tuleb ennast kaitsta.
Küberkurjategijad ei tunne riigipiire. Võimalike ohtude eest tuleb ennast kaitsta. Foto: Liis Treimann

FBI esindaja andis viiele keskkriminaalpolitsei ametnikule tänukirjad eduka koostöö eest küberkuritegevuse vastases võitluses.

FBI küberkuritegude uurimise divisjoni asedirektor Shawn Henry sõnul on küberkuritegevuse vastu võitlemise üheks alustalaks kindlasti riikidevaheline hea koostöö. Henry hinnangul on Eesti keskkriminaalpolitsei ja FBI ühise töö tulemusena lahendatud juhtumid selle heaks näiteks.

Viimasest ajast võib näiteks tuua juhtumi, kus Keskkriminaalpolitsei ametnikud pidasid 2008. aasta augusti keskpaigas kinni mehe, keda kahtlustatakse keda kahtlustatakse suures ulatuses Ameerika Ühendriikide pangakaartide võltsimises ja nende kasutamises.

Kokku jõudis mees enne tabamist sularahaautomaatidest välja võtta enam kui 730 000 krooni, kasutades selleks rohkem kui 700 pangakaarti.

Keskkriminaalpolitsei direktor Eerik Heldna ütles, et klassikaliste kuritegude kõrval ei tohi unustada virtuaalmaailmas toimuvat.

«E-riik tähendab paraku ka e-kuritegevust ning küberkuritegude tõkestamine ja avastamine koostöös teiste riikide kolleegidega on keskkriminaalpolitsei üks peamisi prioriteete,» sõnas Heldna. Selline kuritegevus ei tunne riigipiire ja on tema sõnul kurjategijatele miljonitesse kroonidesse ulatuvate kasumite teenimise allikaks.

Heldna tänas ka omalt poolt USA kolleege, kellega koos on politsei suutnud tõkestada nii mõnegi keerulise kuriteo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles