Vanemalt naiselt taheti välja petta 10 000 eurot

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki rahaautomaat.
Swedbanki rahaautomaat. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tänu G4Si turvatöötajatele ei langenud vanem naisterahvas levinud petuskeemi ohvriks, mille kohaselt pidi ta maksma suure summa väidetavalt tema lapselapse põhjustatud liiklusõnnetuse kahjude korvamiseks.

Esmaspäeval kella 15.15 ajal märkasid G4Si patrulliekipaaži turvatöötajad Tallinnas Sõle tänaval tanklas pangaautomaadi juures nõutult askeldavat vanemat naisterahvast.

Turvatöötajate küsimuse peale, millega saavad abiks olla, vastas proua, et ei saa jagu sularahaautomaadist, mis teadmata põhjusel ei väljasta talle soovitud summat.

Edasise vestluse käigus selgus, et naisterahvas tahtis võtta arvelt 10 000 eurot, et maksta see lapselapse põhjustatud liiklusõnnetuse ohvri ravi eest. Liiklusõnnetusest ning rahanõudest teatati vanamemmele telefoni teel.

Tundmatu selgitas naisterahvale, et avarii põhjustanud lapselaps viibib haiglas ning ise ei saa temaga rääkida. Samuti koorus naisterahva jutust välja, et ta ei jõudnud tabada oma pahandustesse sattunud lapselast, et saada lisainfot juhtunu kohta. Küll aga oli memmel välisriigi telefoninumber, millele ta pidi helistama, kui nõutud rahasumma koos on.

Aimates, et tegemist võib olla juba mitmeid aastaid liikvel oleva petuskeemiga, soovitasid turvatöötajad proual pöörduda abi saamiseks politseisse ning viisid ta Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonda. Uurijad võtsid ühendust proua sugulastega ning selgitasid välja, et väidetavat liiklusõnnetust pole toimunud.

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juhi Roger Kummi sõnul on tänavu selliste petukõnede hulk olnud võrdlemisi suur ning kahjuks on politseile teada ka mõned raha maksmise juhtumid.

«Anname endast parima, et kurjategijad tabada. Palume inimestel, kellele selline petukõne tehakse, sellest kohe politseile teada anda hädaabinumbril 110 ning võtta arvesse politsei poolt antavaid juhiseid,» rääkis Kumm.

Et mitte langeda pettuse ohvriks, palub politsei inimestel hoiatada oma vanemas eas lähedasi selliste helistajate ohvriks langemise eest. Valdav osa kannatanutest on senini olnud vene keelt kõnelevad ja vanemas eas inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles