Nõmme sauna ehitusel peeti sarikapidu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmmele Valdeku tn 13 kinnistule rajatakse sügiseks saun-spordihoone, ehitaja annab objekti linnaosa valitsusele üle septembriks.


Tegemist on Valdeku tn 13 kinnistule endise koolimaja asemele multifunktsionaalse hoonetekompleksi rajamise esimese etapiga. Lisaks avalikule saunale ja võimlale on plaanis rajada sinna erinevaid põlvkondi ühendav sotsiaalkeskus, kus hakkavad olema ka linnaosavalitsuse ruumid.

Rekonstrueerimistööde esimene etapp hõlmab avaliku sauna ja spordikompleksi ehitamist ning haljastustöid. Tööde valmimise tähtajaks on 31. august. Töid teostab Eventus Ehitus OÜ. Lepingu kogumaksumus on 1 068 480 eurot.

«Tegemist on osaga pooleteise aasta eest linnavolikogu poolt kinnitatud munitsipaalsaunade programmi elluviimisest,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «See programm näeb ette lisaks olemasolevate avalike saunade kordategemisele aastaks 2015 ka mitme uue avaliku sauna rajamise.»

Eelmisel kevadel lammutati osa kunagise Valdeku kooli uuemast hoonest ning alles jäi eraldi majana spordisaali ja söökla tiib. Selle hoone esimesele korrusele on projekteeritud Nõmme uus saun, teisele korrusele aga spordisaal. Sauna on kavandatud 30 kohta naistele ja 30 kohta meestele.

«Sedapuhku on tegemist peaasjalikult vana hoone rekonstrueerimisega. Seega on tänane sarikapidu pigem sümboolse tähendusega - objekti valmimise käigus tuleb ka igapäevase ehitustöö tegijaid vääriliselt meeles pidada,» märkis Eventus Ehitus OÜ juhatuse liige Lauri Kaska.

Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi kinnitusel saab järgmise aasta sügiseks valmis ka hoonet ümbritsev park. Ehitustööde teise etapiga on kavas jätkata järgmisel aastal, kui alustatakse nii-öelda põlvkondade maja rajamist vanasse koolihoonesse. Suurem osa majast läheb Nõmme sotsiaalkeskuse käsutusse, kuid sinna on kavandatud ka Nõmme linnaosa valitsuse ruumid. Teine etapp peaks valmima 2015. aastal.

Valdeku 13 krundil paikneva kahe hoone rekonstrueerimise projekti autoriteks on BOA OÜ ja Innopolis Insenerid OÜ.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles