Pasi soomukite asjatundjad vahetavad kogemusi logistikakeskuses

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväe Pasi-tüüpi soomuk Afganistanis..
Eesti kaitseväe Pasi-tüüpi soomuk Afganistanis.. Foto: www.mil.ee.

Täna algab kaitseväe logistikakeskuses Pasi soomukite viie kasutajariigi ekspertide töökohtumine, millel Soome, Rootsi, Hollandi, Norra ja Eesti Pasi XA-seeria soomukite remondi- ja hoolduseksperdid tutvustavad üksteisele soomukite parandus-ja arendusprojekte, vahetavad kogemusi ja kohtuvad tootjafirma Patria L.A. esindajatega.

Kaitseväe Logistikakeskusel on tänaseks kogemusi, mida oma kolleegidega jagada, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Näiteks oleme välja töötanud Eestis kasutusel oleva soomuki Pasi XA 180 EST side- ja juhtimissoomuki variandi, mida kasutavad Scoutspataljon ja 1. jalaväebrigaad praegu Kevadtormil. Samuti oleme tugevdanud soomuki silda, mis tõstab masina koormustaluvust,“» ütles kapten Rein Toots kaitseväe logistikakeskuse remondi- ja hooldusteenistusest.

Pasi kasutajariikide vahelise koostöölepingu raames teevad relvajõud koostööd informatsiooni vahetamise, varuosade hinnakujunduse ja hankimise, remontimis- ja hooldustööde, spetsialistide koolituse ning uurimis- ja arendusprojektide alal.

Soomuk Pasi võeti Eesti kaitseväes kasutusele 2004. aastal. Kaitseväe logistikakeskus osaleb Pasi XA seeria soomukite remondi- ja hooldusekspertide töökohtumistel alates 2007 aastast. Eelmine töökohtumine viidi läbi Norras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles