Ettevõtted kaotasid mullu piraatluse tõttu 250 miljonit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraatide lipp Jolly Roger
Piraatide lipp Jolly Roger Foto: Wikipedia.org

Piraattarkvara leviku tõttu kaotasid ettevõtted mullu 12 miljonit krooni rohkem, kui 2007. aastal. Kokku läks tuulde 252 miljonit.


Kuigi piraattarkavara levik Eestis kukkus 2008. aastal tunamullusega võrreldes ühe protsendipunkti võrra 50-protsendile, oli summa, mis tarkvara loonud ettevõtjad kaotasid 12 miljoni krooni võrra suurem, kui 2007. aastal, selgub tarkvaragigantide kaitseingli BSA uuringust.

Lätis kasvas mainitud summa veelgi rohkem - nii umbes 24 miljoni krooni võrra, samas kus piraatluse tase jäi samaks - 56 protsendi juurde.

Leedu tegi aga piraattarkvara leviku poolest silmad ette nii meile kui ka lätlastele, kuna neil vähenes see lausa kaks protsendipunkti 54-protsendile.

Ida- ja Kesk-Euroopa riik, mis BSA järgi on ebaseaduslikust tarkvarast lausa pungil, on Gruusia, kus piraattarkvara hiilgab 95 protsendiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles