Mupo: lumerohkus ei anna õigust kõnniteel parkida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Munitsipaalpolitsei ei kavatse kõnniteel parkijatesse talviste teeolude tõttu leebemalt suhtuda.


Eelmisel nädalal sai Tallinnas Kassisabas kõnniteel parkimise eest trahvi majaomanik, kes oli parkinud oma sõiduki kahe rattaga hoolikalt puhastatud kõnniteele. Kui ta oleks auto nõuetekohaselt sõidutee äärde parkinud, poleks teised sõidukid lumevalli tõttu ülikitsaks muutunud tänaval temast mööda pääsenud.

Trahvisaajat häiris veel ka asjaolu, et tema sai karistada just oma usinuse tõttu. Kuna tema maja juures oli kõnnitee täielikult lumest puhastatud, siis ei tekkinud trahvijatel küsimust, kas auto on külgepidi kõnniteel või mitte. Teiste majade kõnnitee aga oli paksu jääkihi all ning seal samamoodi parkivate sõidukite omanikke ei karistatud, sest munitsipaalpolitseinike sõnul polevat seal võimalik tuvastada, kas auto on kõnniteel või mitte.

Munitsipaalpolitsei pressiesindaja Meeli Hundi sõnul pole mupo eesmärk kedagi kiusata. «Wismari tänavale läks patrull väljakutse peale. Inimesed olid teatanud, et nad ei saa pargitud autode tõttu kõnniteel liikuda. Meie kohus on sellistele väljakutsetele reageerida. Loomulikult siin on inimlik aspekt täiesti olemas. Me saame sellest aru, et inimesed tahavad kodu juures parkida, aga seadus on seadus,» lausus Hunt.

Ta kinnitas, et meediakärast hoolimata jätkab mupo kõnniteel parkijate korralekutsumist ning lumerohkusega ei saa seaduserikkumist välja vabandada. «Meie lähtume seadusest ja kui auto on ikkagi teistele liiklejatele takistuseks, siis pole midagi teha,» ütles Hunt.

Ta lisas, et mupo patrullid ei sõida siiski valesti parkijaid otsides mööda elurajoone ringi. «Siin oli tegemist konkreetse väljakutsega. Patrullid on meil väljas küll, aga rajoonid on nii suured ja töötajaid on küllalt vähe, nii et patrullid ise igale poole ei jõua. Aga kui on väljakutse, siis sellele reageeritakse.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles